İlkem Gazetesi

Aydos Diriliş Nesli Okumaları Başladı

Aydos Diriliş Nesli Okumaları Başladı
31 Ekim 2019 - 14:18

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Aydos Diriliş Nesli Okumaları” kapsamında 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin ilk programı yapıldı.

“Aydos Diriliş Nesli Okumaları” projesi yeni eğitim-öğretim döneminde de devam ediyor. Bu proje kapsamında ilçedeki liselerden seçilen öğrenciler her ay bir yazarın kitabını okuyor ve ayın sonunda okudukları kitabın yazarıyla buluşuyor. Bu senenin okunan ilk yazarı “Diyamandi” kitabıyla Sadık Yalsızuçanlar oldu.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, projenin akademik anlamda başarıyı sağlamanın yanında kültürel anlamda da katkı sağladığına değinerek, “Bu okumaların sonunda çıkarılan en önemli şey kendimizi tanımaktır. Her kitap kendi iç dünyamıza yaptığımız bir yolculuktur. Kendini tanıyan, bilen insan; kendisine, ailesine ve vatanına sahip çıkar. Sizler tüm dünyaya ışık tutan, okuyan, aydın bireyler olacaksınız. Mazlum coğrafyalara birer ışık olacaksınız.” dedi.

Söyleşiye katılan Kaymakam Metin Kubilay ilçede gerçekleştirilen eğitim ve kültürle ilgili projeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Eğitim söz konusu olduğunda bizde mesai mefhumu yoktur. Her eğitim-öğretim dönemi boyunca yapılan bu projeyi yakından takip etmekteyim. İlçemizde yapılan bu projelerle eğitim ve kültürde marka kent olma yolunda ilerliyoruz.” dedi.

Proje kapsamında öğrencilerle buluşmaya gelen yazar Sadık Yalsızuçanlar söyleşi gerçekleştirdi. Okuyan, aydın bir nesil için böyle bir projeye öncülük eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ve Kaymakam’a teşekkür eden Yalsızuçanlar, kitabıyla ilgili gençlerle sohbet etti. Program sonunda öğrenciler yazara sorular sordu. Ayrıca İlçe Kaymakamı Metin Kubilay Sultanbeyli’de başarıyla yürütülen kültür ve eğitim etkinliklerinden dolayı Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak’a başarı belgesi takdim etti.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi