İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Koç: “Normal vefat etmiş vatandaşlarımıza nasıl davranıyorsak, Koronavirüs nedeniyle vefat edenlere de aynı şekilde davranıyoruz. Yaratılan ‘korona mezarlığı’ algısı doğru değil.”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Koronavirüs’ün Türkiye’deki riskin yüzde 60’dan fazlasının yaşandığı İstanbul’da çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Bilim Kurulu ve Diyanet İşleri’nin tedbirlerini dikkate alan Mezarlıklar Daire Başkanlığı, din görevlileri ve sahadaki personeli, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemlerini, aldığı hijyen önlemleri çerçevesinde gerçekleştiriyor.
İBB TV’ye konuşan İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, şu açıklamalarda bulundu:“Bilim Kurulu’nun kararları var, Diyanet İşleri’nin tavsiye kararları var. Bu kararlara uygun bir şekilde definlerimizi yapıyoruz. Bu definlerde; koronavirüs nedeniyle ölen vatandaşımız ile diğer vatandaşımız arasında hiçbir fark yok. Normal bir ölüm haberi aldığımızda, bizim sistemimize düşüyor. Doktor raporu çıktıktan sonra, nüfus kaydından düşümü yapıldığı anda, ortak kullandığımız sistemden hemen haberimiz oluyor ve hızlı bir şekilde, ekiplerimiz tam teçhizatlı bir halde evden ya da hastaneden cenazeyi alıp, gasilhane, kefenleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Sosyal mesafeye dikkat ederek, 5-10 kişilik cemaat ile namazı kıldırıp hızlı bir şekilde defin işlemlerini yapıyoruz”


ASGARİ ÜCRETLİ 100 BİN HANEYE 2.500 TL DESTEK
İBB MECLİSİ’NDE MÜHÜRSÜZ OY TARTIŞMASI
Sultanbeyli Belediyesi’nin 2025 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi
BARAJLARDA DOLULUK YÜZDE 58.03’E YÜKSELDİ
SANAYİ BÖLGELERİNE KONUT VE AVM KISKACI
DİJİTAL DENEYİM MERKEZİ’NDE ‘DÜŞLER ZAMANI JAPONYA’ SERGİSİ
SPORCUYA ÖZEL MERKEZ ÇIRPICI’DA AÇILDI