İlkem Gazetesi

İmamoğlu: Yöneticilerden ‘partilerüstü tavır’ bekleniyor, yapmayan kaybeder

İmamoğlu: Yöneticilerden ‘partilerüstü tavır’ bekleniyor, yapmayan kaybeder
23 Eylül 2019 - 20:48

Habertürk TV’de katıldığı programda soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşadıkları 23 Haziran seçiminin ‘sadece bir İstanbul seçimi olmadığını’ belirterek, demokrasiyi savunan bütün güçlerin ortaklığıyla seçimi kazandıklarını, bu yüzden ‘demokrasi dışı uygulamalara seyirci kalamayacağını’ söyledi.

İBB’nin 30 milyar lira borcu olduğunu söyleyen İmamoğlu, işten çıkarılanlarla ilgili net rakamları açıkladı. “Bu işe alım sürecini yönetenler sorumludur” diyen İmamoğlu, 25 Şubat-31 Mart arası 820 kişinin, 5 Mayıs-23 Haziran arası da 1558 kişinin işe alındığının tespit edildiğini bildirdi. Tartışmaya konu olan işten çıkarılan birinci grubun bunlar olduğunu, ikinci grubun (AKP dönemi belediye yönetimindeki) üst düzey yöneticiler, üçüncü grubun ise iş disiplini ve iş ahlakına uygun davranmadığını tespit ettikleri insanlardan oluştuğunu belirterek, “Kaç yıl çalıştığına bakmaksızın çıkarttık” dedi. İmamoğlu, kanunen ve ahlaken bu kişileri çıkartmak zorunda olduklarını vurguladı.

İşten çıkarılanların CHP İstanbul il binası önündeki protestolarına da değinen İmamoğlu, burada “Eyy Kılıçdaroğlu, eyy İmamoğlu, diyorlar. İşten çıkarmaya karşı hak arama böyle mi olur?” dedi. İmamoğlu, işlerine son verilen bazı yöneticilerin devlete genel müdür, genel müdür yardımcısı veya bakan yardımcısı olarak alındığına işaret ederek, şöyle dedi: “Bunlara devlet kapı buluyor da bu gösteri yapanlara neden bulamıyor?”

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi