İlkem Gazetesi

Mehmet Ağar faili meçhul cinayetlerden yeniden yargılanacak

Mehmet Ağar faili meçhul cinayetlerden yeniden yargılanacak
23 Mayıs 2021 - 18:23

İstinaf mahkemesi aralarında eski içişleri bakın Mehmet Ağar’ın da bulunduğu isimlerin 1990’lı yıllardaki bazı faili meçhul cinayetlerden yeniden yargılanmasına karar verdi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’nci Ceza Dairesi’nin 5 Nisan 2021 tarihli kararıyla beraat kararları bozuldu. Kararlar bugün muhataplara tebliğ edildi.

Taraflara yeni tebliğ edilen kararda şu ifadelere yer verildi:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 141/3. 5271 sayılı CMK’nın 34, 230 ve 289. maddeleri ile Dairemizce de benimsenen, Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 05.05.2015 tarih ve 2014/145 Esas sayılı kararı ile istikrarlı diğer kararlarında belirtildiği gibi, mahkeme kararlarının İstinaf denetimine olanak sağlayacak şekilde açık olması ve Dairemizin bu işlevini yerine getirebilmesi için, sonuca etkili tüm argümanların, kararın dayandığı tüm kanıtların, bu kanıtlara göre mahkemenin ulaştığı sonuçların, iddia, savunma ve dosyadaki diğer belgelere ilişkin değerlendirmelerin açık olarak gerekçeye yansıtılması, hükme esas alınan deliller ile dosya kapsamında bulunmasına rağmen gerekçeli kararda zikredilmediğinden zımnen reddedildiği değerlendirilen delillerin genel soyut ifadelerle açıklanması ve/veya hiç tartışılmaması yerine, istinaf denetimine olanak verecek şekilde iddiaya konu olaylar bakımından ayrı ayrı tartışılıp değerlendirilmesi ve açıkça karar yerinde gösterilmesi gerektiğinin gözetilmemesi…”

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi