İlkem Gazetesi

“Aziz Milletimiz Hainlere Geçit Vermedi ve Vermeyecek”

“Aziz Milletimiz Hainlere Geçit Vermedi ve Vermeyecek”
16 Temmuz 2020 - 10:19

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Sultanbeyli Kent Meydanı’nda özel programlar düzenlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin törende yaptığı konuşmada, “Ölümü ölümle korkutan, vatanına kastedildiğinde göğsünü kalkan olarak kullanan, darbeci teröristlerin doğrulttukları silahın üzerine iman dolu yüreklerle giden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

15 Temmuz’un 4. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultanbeyli’de de programlar düzenlendi. Gündüz şehitlerin kabirleri ziyaret edildi, akşam ise Kent Meydan’ında ilçe sakinlerinin katılımıyla tören gerçekleştirildi ve meydanda nöbet tutuldu.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı konuşmada, “Ölümü ölümle korkutan, vatanına kast edildiğinde göğsünü kalkan olarak kullanan, darbeci teröristlerin doğrulttukları silahın üzerine iman dolu yüreklerle giden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ölüm kusan tanklara, f-16’lara direnen kahraman gazilerimizden Allah razı olsun diyorum; önünüzde saygıyla, minnetle eğiliyorum.” dedi.

Konuşmasında Danıştay’ın Ayasofya Camii kararına da değinen Başkan Keskin, “Ayasofya Camii özgürlüğüne kavuşmuş ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle 86 yıl aradan sonra cami olarak hizmet vermeye 24 Temmuz günü ilk Cuma Namazıyla başlayacaktır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinde belirttiği gibi 567 yıllık hakkımız tekrar hayat bulmuştur. Milletimize, ümmetimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun, Rabbim devletimizden ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün arifesinde alınan bu kararın, takdir edersiniz ki, hepimiz açısından önemi büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da darbe girişimine maruz kaldığını vurgulayan Başkan Keskin, “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 günü yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hainler tarafından kapatılmasıyla başlayan, asker üniformalı teröristlerin kullandığı f-16’ların Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, bazı şehirlerde alçak uçuş yapmalarıyla devam eden darbe girişimine maruz kalmıştır. Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı binalarına yönelik bombardımanda 47 polisimiz şehit olmuştur. Boğaz köprülerinin girişini tutan asker üniformalı teröristlerin açtıkları ateşlerle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Aynı şekilde bu vatan haini teröristlerin adi saldırısı sonucu ülkemizin çeşitli yerlerinde vatandaşlarımız şehit olmuş, binlerce vatandaşımız da gazi olmuştur. 40 yıldır sinsi bir tümör hücresi gibi, içimizde büyüyen bu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen, işgal görünümlü darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı başta olmak üzere, son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararlı duruşuyla, milletimizin darbecilere karşı meydanlarda çıplak elleriyle göstermiş olduğu mücadele ve göğsünü siper etmesiyle, başarısızlığa uğramıştır. Bu ihanet girişimi cennet vatanımız ve aziz milletimizin elbette görmüş olduğu ilk ihanet girişimi değildir. Fakat amaçları ve uygulanması itibariyle en sinsi, en alçak ve en büyük ihanet girişimidir. Takiye yaparak saklanan, seneler boyu “hizmet” diyerek devletin içinde örgütlenen, milletimizin malını, mülkünü, evlatlarını gasp eden bu terör örgütü, tarihimizin en alçak terör saldırısını gerçekleştirmiştir.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un 4. yıl dönümü olduğunu kaydeden Başkan Keskin, “Bugün 15 Temmuz Destanı’nın dördüncü yıl dönümünü gerçekleştiriyoruz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve yaşattırmak için sizlerle birlikteyiz. Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır. İşte bu aziz millet 15 Temmuz 2016 gecesi karanlığa yenilmemiş, sabahında yeniden küllerinden dirilerek bağımsızlık güneşini 780 bin kilometrekareyi kapsayan bu toprakların üzerine doğdurmayı başarmıştır. 15 Temmuz, tarihimizin en büyük direniş destanlarından biridir.  Milletin üzerinde hiçbir gücün olmayacağını, kurşunların üstüne 15 Temmuz günü yürüyen aziz ve cesur milletimiz tüm dünyaya göstermiştir. Demokrasiyi, insan haklarını, temel özgürlükleri ve milli iradenin tesisini savunmak sadece ülkeyi yöneten siyasal iktidarın değil, herkesin görevidir. Çünkü demokrasi olmadan, milletin iradesini bu topraklarda tesis etmeden hiçbir hakkı ne yazık ki hayata geçiremeyiz. Ne mutlu ki darbeye karşı çıplak elleriyle direnmiş bu aziz milletin birer mensubuyuz, birer mensubuyum.” dedi.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada 15 Temmuz şehitlerine rahmet, gazilere şifa diledi. Aziz milletin hainlere geçit vermediğini ifade eden Kubilay, FETÖ başta olmak üzere hiçbir terör örgütünün amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Sultanbeyli’deki törenler kapsamında 15 Temmuz Meydanların Dili sergisi de ziyarete açıldı. Ayrıca o gece Meydanda nöbet tutuldu ve selalar okundu.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi