İlkem Gazetesi

Elektrik faturaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat

Elektrik faturaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat
11 Şubat 2022 - 18:26

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Elektrik konusunda da her konuda da Cumhurbaşkanımızın duruşu son derece nettir ve milletimizin yanındadır. Bize de daima talimatı bu yöndedir” dedi.

Koronavirüs salgınındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye olarak bu süreci oldukça sağlıklı geçirdik ve sağlıkla geçiriyoruz. Hem covidle mücadele hem de covidle çatışmalar neticesinde Türkiye’nin rolü ile. İlk andan itibaren gerek sağlık, ekonomik, tedarik zinciri açısından her türlü tedbiri almıştık. Sağlık açısından hazırlıklı yakalandık. Çünkü çok güçlü sağlık alt yapımız var. Şehir hastanelerinin ne kadar olduğunu bu covid döneminde gördük. Vatandaşlarımız da bunu gördü. Tüm dünyanın gözü önünde sağlığa erişim açısından bunu devam ettirdik. Bu dönemde farklı şeyleri de beraberinde yaptık. Sanayinin çarklarını biz hiç durdurmadık. Tüm dünyada turizm durdu çünkü. Tedarik zinciri durmuştu. Çin’in tedarik zincirinin kırılacağına karar vermiştik ona göre önlem almıştık bunun sonucunu da 50 milyarlık ihracat artışıyla aldık. Aşı olmazsa olmaz bir stratejik konum kazandı. Türkiye olarak diğer sektörlerde yaptıklarımızı sağlıkta da yapmak istiyorduk. Salgın bize bu fırsatı oluşturdu. Bir ivme oluşturduk. Cumhurbaşkanımızın da çok net bir iradesi vardı. ‘Ya olacak, ya olacak’ şeklinde. Aşı çalışması yapan kurumlarımız vardı. Cumhurbaşkanımızın takibinde bu çalışmaları yapan ve belirli bir seviyeye gelen hocalarımızla görüşmeye başladık. Ve bunun sonucunu aldık. Dünyadaki ilk 9 ülke konumuna geldik. Etkililik olarak ilk etapta Sinowac aşısını kullandık, BionTech ile devam ettik ve şu anda da Türkovac ile yolumuza devam ediyoruz. Bu da Türkovac’ın güvenilir olduğunu gösteriyor. Öyle olmazsa hiç birimiz yaptırmayız. Yapılan çalışmalarımız uluslararası tüm onayları alarak geçmiş ve tüm dünyayla paylaşılmış şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi