İlkem Gazetesi

Erdoğan, Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın takdim yazısını kaleme aldı

Erdoğan, Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın takdim yazısını kaleme aldı
06 Temmuz 2021 - 19:38

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulunun ikinci toplantısında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Ulusal Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” tanıtıldı.

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulunun ikinci toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un başkanlığındaki toplantıya, bakan yardımcıları, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumların başkanları ve başkan yardımcıları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Katılımcıların Türkiye’nin kamu diplomasisi vizyonu ile bu kapsamda gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, “kamu diplomasisi alanındaki ilk politika belgesi” niteliği taşıyan ve İletişim Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan Ulusal Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın tanıtımı da yapıldı.

“BU BELGE KAMU DİPLOMASİSİNE YENİ VE ÖZGÜN BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRACAK”

Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın takdim yazısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alındı.

Türkiye’nin içeride ve dışarıda verdiği “hakikat mücadelesinin”, daha bütüncül, bilimsel ve sistemli bir strateji üzerinde inşa edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yolunun da başarılı kamu diplomasisi faaliyetlerinden geçtiğini ifade etti.

Kamu diplomasisinde başarının ancak tüm paydaşların iş birliklerini geliştirmeleri, aralarındaki eş güdümü artırmaları, hedef ve eylem birliği yapmaları ile yakalanacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İletişim Başkanlığımızın, Türkiye’nin kamu diplomasisi faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamak için hazırladığı Ulusal Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi ve Eylem Planı kendi alanında ülkemizde bir ilk olma özelliğine sahiptir. Belgenin, ülkemizin ‘yumuşak gücünü’ artıracak çalışmalara yön verme yanında kamu diplomasisine yeni ve özgün bir bakış açısı kazandıracağına inanıyorum. Bu önemli belgenin milletimizin istifadesine sunulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımızdan Ulusal Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda yer alan hususları en etkin şekilde hayata geçirmelerini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi