İlkem Gazetesi

Faizde 100-200 baz puan indirim bekleniyor

Faizde 100-200 baz puan indirim bekleniyor
03 Aralık 2019 - 19:12

Kasım ayı enflasyon verisi sonrası gözler Merkez Bankası’na çevrilirken, 12 Aralık’taki toplantıda yapılacak faiz indirimine yönelik beklentiler 100-200 baz puan aralığında bulunuyor.

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) kasımda gıda ve ulaştırma fiyatlarının etkisiyle aylık yüzde 0.38 ile beklentilerin altında artış gösterirken, baz etkisinin terse dönmesiyle yıllık enflasyon da yüzde 10.56’ya yükseldi.

Yatırım Finansman Ekonomisti Hilmi Yavaş, beklentilerinin altında gelen enflasyondaki sapmanın büyük oranda işlenmemiş gıda, konaklama/gıda ve ulaştırma hizmet kalemlerinden kaynaklandığını söyleyerek, şöyle dedi: “Onun dışındaki kalemlere baktığımızda enflasyondaki yapışkanlığın tamamen ortadan kalktığını söylemek zor. Özellikle diğer hizmetler, kira gibi unsurlarda yüksek seyir hala devam ediyor.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi