İBB, üniversitelerle iş birliği için ‘ortak akıl’ toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, yerel yönetim ve akademi işbirliğinin önemini vurguladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık iki milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu kentte, üniversitelerle iş birliği alanında yeni ve katılımcı bir adım attı. Bu kapsamda, 11 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya İstanbul’daki tüm üniversiteler davet edildi. 45 üniversiteden 85 akademisyen ve İBB yönetiminden alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen “Üniversitelerle İş Birliği Modeli: Ortak Akıl Toplantısı”nın açılış konuşmasını İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yaptı.
Erkut, İBB’nin hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kentin sorunlarında akademik desteğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, üniversitelerin de belediye imkanlarından faydalanarak, bilimsel çıktılarının desteklenebileceği bir ‘İş Birliği Modeli’nin üzerinde çalışıldığını ifade etti.
Toplantıda, üniversiteler ile belediye arasındaki ‘İşbirliği’ çalışmalarında tecrübe edilen olumsuzluklara dair iyileştirme önerileri görüşüldü. İBB ve üniversitelerin karşılıklı ihtiyaç duydukları destek alanları ve sunulabilecek katkı konuşuldu.
TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Üniversitelerle planlanan işbirliği, bir yandan kentin sorunlarına bilimsel çözümler üretilmesine, diğer yandan üniversitelerin başta veri olmak üzere İBB’nin kaynak ve imkanlarından yararlanabilmesine olanak sağlayacak. Böylece, İstanbul’daki yaşam kalitesini artıracak projelerin üretilmesi de mümkün olacak.
Çalışmalar sonucunda oluşturulması öngörülen işbirliği modeli, Türkiye’de bir ilk olacak. Yerel yönetim-üniversite arasındaki bu yeni iş birliği modeli ile dünya kentlerine de başarılı bir şehircilik örneği sunulması hedefleniyor.