İlkem Gazetesi

İSTANBUL’DA DIŞ TİCARET AÇIĞI, 44 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

İSTANBUL’DA DIŞ TİCARET AÇIĞI, 44 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ
05 Şubat 2021 - 10:12

2020 yılında, İstanbul’da, ihracat yüzde 6.8 azaldı, ithalat yüzde 16.1 arttı; dış ticaret açığı 44 milyar dolara yükseldi. Avrupa Birliği ülkelerine ihracat, yıllık yüzde 9.1 azalırken ithalat, yüzde 12.9 artış gösterdi. En fazla ithalat Çin, en fazla ihracat ise Almanya ile gerçekleşti. Yıllık kapanan firma sayısı, gayrimenkul sektöründe yüzde 81.8, ulaştırma ve depolama sektöründe yüzde 68.2, konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe ise yüzde 52.4 arttı.

İBB İstanbul Planla Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’a ilişkin reel piyasaların değerlendirildiği Şubat 2021 Reel Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2020 yılında gerçekleşen işlemler, rakamlara şöyle yansıdı:

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi