İlkem Gazetesi

KONUT FİYATLARI İSTANBUL VE TÜRKİYE’DE ARTTI

KONUT FİYATLARI İSTANBUL VE TÜRKİYE’DE ARTTI
21 Nisan 2020 - 23:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’a ilişkin konut piyasasının değerlendirildiği Nisan 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. Hem İstanbul’da hem de Türkiye’de konut fiyatları yükselirken, yabancılara satılan toplam konutların yüzde 49,1’i İstanbul’da gerçekleşti.

İstanbul’da, Mart ayında, konut satışları Şubat ayına göre yüzde 12,4 azalırken, bir önceki yılın mart ayına göre ise yüzde 3,4 arttı. Bir önceki yıla göre, sıfır konut satışları yüzde 23,8 azalırken, ikinci el konut satışlarında yüzde 25,5 artış kaydedildi. İlk çeyrekte, toplam konut satışları içerisinde ipotekli konutların payı, yüzde 37,2 oldu. Konut satışı en fazla düşen ilçe Zeytinburnu olurken, sadece Ataşehir ve Tuzla’da artış görüldü.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi