İlkem Gazetesi

SEVİMLİ PATİLER SULTANBEYLİ’DE EMİN ELLERDE!

SEVİMLİ PATİLER SULTANBEYLİ’DE EMİN ELLERDE!
13 Ocak 2022 - 18:18

Sultanbeyli’de Sevimli Patiler Kliniği, geçen yılın başında iki katlı binada hizmet vermeye başlamıştı. Yoğun bakım ünitesi, diş çekimi, doğum ve sezaryen operasyonu, aşılama gibi hizmetlerin verildiği klinikte; 2 veteriner, bir veteriner tekniker görev yapmakta. 20 yataklı klinikte; gerekli durumlarda, tedavi süreci uzayan hayvanların yatışı da yapılmakta. Günlük ortalama 50 sokak hayvanına hizmet veren kliniğin bu yılki bütçesi 680 bin lira olarak belirlendi.

Hayvan bakımevi kurma, hayvan hastanesi açma imkanı tanıyan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik ile büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 75 bini aşan belediyelere 31 Aralık 2022, diğer belediyelere ise 31 Aralık 2024’e kadar hayvan bakımevlerini kurmaları için süre tanındı.

İstanbul’da, büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri 14 bin 118 köpek ve 2 bin 572 kediye, 39 bakımevi – rehabilitasyon merkezi ve 4 klinikle hizmet sağlıyor. Yerel yönetimler ve gönüllü kuruluşlar iş birliği içinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için çalışıyor.

İlçe belediyelerinin güncel rakamlarına göre de; bakımevi-rehabilitasyon merkezleri ile kliniklerde, 14 bin 118 köpek, 2 bin 572 kedi tedavi görüp geçici veya kalıcı olarak barınıyor.

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Geçen yıl hizmet vermeye başlayan Sultanbeyli Sevimli Patiler Kliniği’nde; sevimli dostlarımızın bakım ve tedavileri uzman veterinerler tarafından gerçekleştiriliyor. İlçede önemli bir ihtiyaca cevap olan klinikte, sokak hayvanlarının tedavileri ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Ayrıca hayvanların tedavileri için klinikte; yoğun bakım ünitesi, diş çekimi, doğum ve sezaryen operasyonu, aşılama gibi hizmetler de bulunuyor.

 

 

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi