İlkem Gazetesi

Sultanbeyli Kitap Fuarı Başladı

Sultanbeyli Kitap Fuarı Başladı
28 Eylül 2019 - 18:22

İstanbul’daki kitapseverler Sultanbeyli Kent Merkezinde kurulan 5. Sultanbeyli Kitap Fuarında buluştu.

Kitap Fuarının açılışına Kaymakam Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Yayıncı Meslek Federasyonu Başkanı Münir Üstün, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak konuşan Yayıncı Meslek Federasyonu Başkanı Münir Üstün yaptığı konuşmada, 2019 yılında 450 bin bandrollü kitap basıldığını hatırlattı. Üstün, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, “9 gün sürecek olan bu kültür şöleninde bol kitaplı günler dilerim” diyerek şöyle devam etti: “Sanat, kültür ve bilimle hepimizin dünyasında açılan pencereler bizi yeni dünyalara davet eder. Bu aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında kuracağımız bağın da anahtarıdır. İnsan hayal kurduğu müddetçe insandır. Kitabın bize bıraktığı miras bu hayalleri gerçekleştirmede üzerine koyacağımız yeni değerlerle birlikte gelişir ve büyür. Kültürel iktidarı sağlamak, Kitap okumaktan, sorgulamaktan ve ortaya yeni eserler çıkartmaktan geçer. Dokuz gün boyunca Sultanbeyli’de geleceğimize miras bırakan kıymetli fikir insanlarımızın eserleri sizlerle olacak. Bu eserleri gençlerimiz geleceğe taşıyacak ve inanıyorum ki onlarda almış oldukları ilhamla birlikte kendilerini keşfederek yeni eserleri gelecekte bu dünyaya kazandıracaklardır. Yüzünü tarihe yaslamış Aydos kalesini barındıran ilçemiz dokuz gün boyunca bir kültür şölenine, kitabın dünyasına doğru bir yolculuk yapacak. Sultanbeyli’nin tüm sokakları kitap kokusuyla dolacak, gençlerimiz birbirinden değerli etkinliklerle kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Bu fuardan, bu şölenden yararlanmanızı canı gönülden arzu ediyorum” diye konuştu.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay konuşmasında kitap fuarının önemine dikkat çekti. Kubilay ilçelerindeki eğitim projelerinin de önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi daha sonra katılımcılar tek tek tüm standı gezdi.

Kitap fuarının bu yılki Onur Yazarı Nurullah Genç, Onur Konuğu ise Ümit Meriç.

 

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi