İlkem Gazetesi

Sultanbeyli’de Âşıklar Şöleni Yapıldı

Sultanbeyli’de Âşıklar Şöleni Yapıldı
06 Şubat 2024 - 20:30

Sultanbeyli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Âşık Nusret Sümmanioğlu Anma Programı ve Âşıklar Şöleni, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Çok sayıda halk ozanının katıldığı program, insanlık dramının yaşandığı Filistin’e ağıtlar ile başladı.

Sultanbeyli’de kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor. Anadolu’nun âşıklık geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen 15. Uluslararası Âşık Nusret Sümmanioğlu Anma Programı ve Âşıklar Şöleni; Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti. İlçe sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği programın onur konukları İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Âşık Hüseyin Sümmanioğlu, Yusuf Ezel, Şair Gürsel Sükûti, Ozan Muhammed Özdemir, Âşık Muhammed Ali Sümmanioğlu oldu. Çok sayıda sazın ve sözün ustasının buluştuğu program Filistin’e ağıtlarla başladı. Âşıklar seslendirdikleri eserleriyle dinleyenlerin gönlüne dokundu, Sultanbeyli’de türkülerin sesi yankılandı.

Programa katılan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kültüre verilen değerin milletlerin var olmasında önemli olduğunu ifade ederek, “Sultanbeyli Belediyesi olarak, kadim kültürümüzün izinde programlar organize etmeye özen gösteriyoruz. Anadolu’muzda yüz yıllarca süren âşıklık geleneğini her yıl düzenlediğimiz Âşıklar Şöleni etkinliğimizle ilçemizde devam ettiriyoruz. Bu yıl 15’incisini gerçekleştirdiğimiz programımızda, coğrafyamızda yetişen kıymetli ozanlarımızla buluşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Programımıza katılan kıymetli hemşehrilerimize ve âşıklarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi