Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyük Kemikli bölgesinden Gökçeada’ya yaklaşık 29 kilometreyi solo olarak 8 saat 14 dakikada yüzdü. Sunaçoğlu, “Böyle bir günde başarı elde ettiğimiz için bu başarıyı şehitlere, gazilere ve onların ailelerine armağan ediyoruz” dedi.
Gökçeada Limanı’nda Yüzme etkinliğini sonlandıran Sunaçoğlu’nu etkinliği düzenleyen Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Genel Başkanı Gazi Caner Dalkalı ve Sultanbeyli İlçe Başkanı Yasin Timur karşılayarak, plaket takdiminde bulundu.
ANLAMLI HEDİYE
Çanakkale Valiliği desteğiyle ve Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu sponsorluğunda yüzme etkinliğini tamamladığını söyleyen rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, “Çanakkale’den Gökçeada’ya yüzerek bir etkinlik gerçekleştirdik. 29 kilometre mesafeyi 8 saat 14 dakika gibi bir süreyle yüzerek bir başarı elde ettim. Böyle bir günde başarı elde ettiğimiz için bu başarıyı şehitlere, gazilere ve onların ailelerine armağan ediyoruz” diye konuştu.