İlkem Gazetesi

TİM ve DAİB Başkanından Şırnak ASKON’a ziyaret

TİM ve DAİB Başkanından Şırnak ASKON’a ziyaret
27 Ocak 2020 - 14:23

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şırnak İl başkanlığını ziyaret etti.

TİM Başkanı İsmail Gülle ile DAİB Başkanı Ethem Tanrıver’in, Anadolu Aslanları İş Adamları derneği Şırnak İl başkanlık ziyaretine DAİB Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı’da eşlik etti. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Şırnak İl başkanlığında İl başkanı Abdurrahman Kesik yardımcısı Hüsnü Bilin ile Yönetim Kurulu üyeleri Osman kayasız, Azat Acet, Diyar Müştak, Ali aytış ile Murat Kesik karşıladı.
ASKON il başkanlığını ziyaret eden TİM başkanı ile DAİB başkan ve yardımcısı ASKON yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulundu. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Şırnak İl başkanı Abdurrahman Kesik, Ülkemizin İhracat rakamlarını hep daha yükseklere çıkarma gayreti ve çalışmaları içerisinde olan TİM ve DAİB’in bu üst düzeydeki ziyaretleri biz oldukça mutlu etmiştir bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunar ve bölgemize bu ziyaretlerin daha sıklıkta olmasını diliyorum. Diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Heyet bu ziyaretin ardından Habur Sınır Kapısına giderek burada incelemelerde bulundu. Habur Sınır Kapısında Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş ve Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş tarafından karşılanan Gülle, Gümrük Bölge Müdürü Mehmet Enver Gök’ü makamında ziyaret edip, burada Habur’un iş ve işlevleri, araç giriş çıkışları ve Habur Sınır Kapısı üzerinde yapılan ihracat ile ilgili Gök’ten bilgi aldı.

Habur sınır kapısında kısa bir açıklamada bulunan Gülle, ihracatın önemli bir bölümünü oluşturan Habur’u ziyaret ettiklerini söyledi. Gülle, “Burada önemli görevler yapan ve ticaretimizin yapılmasında aracılık yapan, bu bölgede bu görevi yapanlara bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. İhracatçılarımızla birlikte daha fazlasını nasıl yaparız daha fazla ne dertle bunları artırabiliriz görüşmesi içerisindeyiz. Hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir ülke haline gelmesi. Bunu da nasıl sağlayacağız sattığımız aldığımızdan daha fazla olduğu zaman yapacağız. Ülkemizin ticaret dengesi şuan yüzde seksenlerde bunu yüzde yüzlere ve üzerine taşımak bizler için birkaç senede uğraşarak yapacağımız bir hedef. O yüzden bunu gerçekleştiren bütün ekibe arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Halil COŞKUN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi