İlkem Gazetesi

Türkay Demir’den esnafa mega projeler

Türkay Demir’den esnafa mega projeler
24 Ocak 2022 - 16:38

Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 1992 yılından beri çeşitli görevlerde yer alan ve şimdi de başkan adayı olan Türkay Demir; oda başkanlığına seçilmesi durumunda esnafa yönelik 5 önemli projesini duyurdu.

Türkay Demir, kendinden ve ekibinden son derece emin bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve başkan seçilerek de ustalığını taçlandıracağını vurguladı.
SUBESO Başkan Adayı Türkay Demir, 5 önemli projesini başlıklar halinde şöyle sıraladı:

‘ESNAF AKADEMİSİ’
“Esnaf ailesinin, esnaf akademisi olmak zorunda. Akademide esnaf buluşmaları gerçekleştireceğiz. Siyasete yön veren, her konuda bilgisi ve birikimi olan bilirkişileri görevlendireceğiz. Bu kişileri esnafımızla buluşturarak, esnafın sorunlarına çözümler üreteceğiz. Esnaf akademisi sayesinde; iyi bir lider ve yönetim anlayışını güçlü kılacak insanlar yetiştireceğiz.

DİJİTALLEŞME
E-dönüşüm, yani dijitalleşme dediğimiz sürecin önemini pandemi döneminde daha fazla fark ettik. Biz evlerimizde kaldığımız zaman büyük zincir marketler tıkır tıkır ürünlerini sattılar. Esnafımızın dijital yapılaşmaya entegre olması için çalışmalar üreteceğiz. Esnafımız da her koşulda çalışacak, her koşulda para kazanacak ve evine ekmek götürecek.
İlçedeki her esnafın birbirini tanıması ve her an iletişim içerisinde olabilmeleri için de, odaya özgü bir dijital ağın oluşturulacağı bir sistem kurmayı planlıyoruz. Ücretsiz bir şekilde, esnaf bu platforma üye olacak ve aynı zamanda ürünlerini satışa sunacak. Bu sayede; oda olarak bizler de ilçe esnafımızın ekonomisine katkı sunacağız.

‘TEMİN – TEVZİİ KOOPERATİFİ’
Bilindik markalar ürün alırken yüzlerce koli alabiliyor. Ama küçük esnaf alış konusunda maalesef pasif kalıyor ve rekabete ayak uyduramıyor. Esnaf adına toptan alış yapacak bir sistem oluşturacağız. Bu sistemle esnafın stoğu takip edilecek, temin – tevzii kooperatifini kuracağız. Sultanbeyli’de Anadolu Yakası’nın tamamına ürün satan, kendi ürünü ve ortağı olan esnaflarımız olacak. Esnaf böylelikle; çok düşük maliyetlerde iş yapan ve satarken de daha uyguna satabileceği için ‘tercih sebebi’ haline gelecek.

‘İŞVEREN İŞÇİ HAVUZU’
Eğitimin, dördüncü yılından sonra çocuğu şekillendirmesi ve mesleğe yönlendirmesi lazım. Çekirdekten yetişme kavramı da buradan gelir. İş arayanlarla, iş verenleri bir araya getirecek havuz oluşturacağız. Mesleki eğitim merkezleri, meslek liseleri, halk eğitim merkezleri, işkur ve ilçenin ilgili kurumları bir araya gelecek. Bizzat ben de içinde olarak, bu çalışmayı Sultanbeyli’de yaptık. Çoğu gencimize verdiğimiz eğitimler sayesinde ustalık belgesini aldırdık.

‘ESNAF SANDIĞI’

Esnafın zorlandığı süreçlerden biri de pandemi oldu. Biz bu süreçte esnafın kendi aralarında sosyal yardımı sağlayabilmeleri için esnaf sandığını faaliyete geçireceğiz. Bu sandıkta, bir gün kendisinin de mağdur olacağını düşünen her esnafın katkısı olacak.
‘Esnaf sandığı’ dememizin adı, bu projemizi tamamen şeffaf bir şekilde yönetmek istiyoruz. Odanın da belli bir bütçesini sandıkta biriktirerek, esnafın kötü gün dostu olan bir sandık var edeceğiz.

ESNAFA SESLENİŞ!
Odada yönetici olmadığım sürelerde de sizlerle beraberdim. Her sorunda mutlaka beni aradınız. Bana ihtiyacı olan hiç kimseyi geri çevirmedim. Gücümün yettiği kadar sorunları çözmeye çalıştım. Derdinizle dertlendim. Mutluluğunuzla mutlu oldum. Ben Türkay Demir olarak, bilgi birikim ve tecrübelerimle oylarınıza talibim.”

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi