İlkem Gazetesi

Emniyet Uyardı; Dikkat Edin!

Emniyet Uyardı; Dikkat Edin!
Bilal Parlak( ilkemgazetesiyonetim@gmail.com )
16 Eylül 2018 - 12:23

Emniyet Genel Müdürlüğü, artan otomobil hırsızlığına  dikkat çekerek sürücüler uyardı. Aracın içinde bırakılanlara dikkat edilmesi ve seyir halindeyken araca otostopçu alınmaması konusunda açıklama yaptı.

Araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen oto hırsızları, gece gündüz dinlemeden araç hırsızlığı yapıyor. Çalınan araçlar ya parçalanarak satılıyor, ciddi trafik kazaların karışıyor ya da farklı bir suçta kullanılıyor. Yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve sürücülerin daha dikkatli davranmaları hususunda Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücülere bir takım uyarılarda bulundu.

Otomobil hırsızlığına karşı alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, araç sürücülerine şu tavsiyelerde bulundu:

Belge ve Anahtara Dikkat!

“Yapılan gözlemlerde park edilen araçların içinde her zaman araca ait belgelerin ve yedek anahtarlarının bırakıldığı görülmektedir. Çoğu zaman araçlar, trafiğin ortasında ve mağazaların önünde çalışır bir vaziyette bırakılmaktadırlar. Bu ise hırsızlık için davetiye çıkartmak anlamına gelir. Tedbir hiçbir zaman sigortalamaktan kötü değildir.

“Her An Suça Karışabilir”

Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüleri çalınan araçlarının büyük problemlerle karşılarına çıkabileceğine dikkat çekerek, “seyahatlerinizde ve izinlerinizde aracınızın çalınması büyük problemleri de yanında getirir. Hırsız çalmış olduğu araç ile bir trafik kazasına karışabilir. Çalınan aracınız başka bir suçun işlenmesinde kullanılabilir”

“Otostopçu Almayın”

Anahtarı aracın üzerinde bırakmamaları konusunda sürücüleri ikaz eden Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında, “Camları ve kapıları kapatınız, kilitleyiniz. Araçta herhangi bir belge bırakmayınız. Yedek anahtarı araçta bırakmayınız. Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

İlkem Gazetesi